Annons

Även Göteryd får fiberförsamling

Nu har ytterligare en fiberförening bildats, den här gången för byarna i Göteryds församling. Målet är att tillsammans bekosta utbyggnaden av fibernätet från den kommunala stamnätet ut till byarna.
Älmhult • Publicerad 14 mars 2012

Ett 60-tal bybor samlades i Judhultsgården utanför Göteryd i går och bildade en ekonomisk förening som solidariskt ska dela på kostnaderna. 25 000 kronor per hushåll kan det landa på, uppskattar Björn Sjöstrand, ordförande i hembygdsföreningen och en av eldsjälarna bakom projektet.

Han tror också att ett samarbete med andra fiberföreningar i kommunen kan bli aktuellt.

Annons

– Vi kan behöva samordna med Pjätteryd eller Hallaryd. Man kan ju inte gräva hur mycket som helst, det skule kosta för mycket. Småland är stenigt, säger han.

– Det här utvecklar landsbygden och ger oss samma möjligheter som städerna till kommunikation. Bredband är viktigt för att vi inte ska halka efter. säger Karl-Inge Johansson, ordförande i den nybildade interimstyrelsen

Arbetet med föreningen påbörjades i höstas med samtal med kommunen och informationsutskick till byborna. Nu kommer man att ta kontakt med de fastighetsägare som inte anmält sig till nätet ännu, och man hoppas på ännu större intresse. Karl-Inge Johansson hoppas att allt ska vara klart någon gång under 2013

– Det känns skönt att vi har tagit ett steg framåt ikväll.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons