Annons

Avslag på förslaget om flyktingboende

Motståndet mot ett flyktingboende i Björkhaga fortsätter. Nu har kommunstyrelsen följt socialnämndens yttrande och avslår medborgarförslaget om ta emot flyktingbarn i byggnaden.
Älmhult • Publicerad 17 augusti 2010

I början av året lämnade Matz Andersson, Virestad, in ett medborgarförslag om att göra om Björkhaga till ett hem för ensamkommande flyktingbarn. Under tisdagen behandlades frågan i kommunstyrelsen.

Ordförande Elizabeth Peltola (c) förklarar varför förslaget röstades ner.

Annons

– Det är helt enkelt inte en bra placering för ensamkommande flyktingbarn. Det är långt till kommunens gymnasium och en uppfräschning av lokalerna skulle kosta mycket pengar, säger hon.

Nu ska andra alternativ utvärderas. Socialförvaltningen har tidigare lagt fyra förslag på hur Älmhult ska ta emot ensamkommande flyktingbarn. Bland annat genom en egen mottagning eller ett samarbete med Markaryds kommun.

Det var i december förra året som politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott kom överens om att ge socialförvaltningen i uppdrag att titta närmare på hur Älmhults kommun skulle kunna ta emot ensamkommande flyktingbarn.

John Sahlin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons