Annons

Budget från S dröjer

Alliansen har lämnat sitt förslag till budget 2015. Men inte Socialdemokraterna, som dock ”lovar” att göra det senast en vecka innan budgetfullmäktige.
Älmhult • Publicerad 10 juni 2014

– Vi lämnade inget budgetförslag i kommunstyrelsen nu senast utan kommer att göra det senast en vecka innan fullmäktige, säger oppositionsrådet Ingemar Almkvist (S) och syftar på sammanträdet den 23 juni då budgeten för 2015 klubbas.

Kommunalrådet Elizabeth Peltola (C) hade dock gärna sett att det lämnats till kommunstyrelsen (KS) i förra veckan.

Annons

– Menar man allvar med sitt budgetförslag behöver det komma in i god tid. Jag kan bara konstatera att när vi var i opposition la vi alltid en skuggbudget till KS innan budgetfullmäktige, säger hon.

Vad budgeten kommer innehålla vill Almkvist ännu inte precisera eftersom flera sittningar återstår. Men den kommer vara större än Alliansens eftersom S räknar med rödgrön regering, vilket ska ge högre statsbidrag till kommunerna samt ökade skatte­intäkter från en förutspådd befolkningsökning.

– De vill vi investera i vården och omsorgen. Båda områdena behöver pengar, säger han.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons