Annons

”De har presenterat en hittepå-budget”

De räknar intäkter som inte finns och fördelar pengar som därmed inte heller finns. Kommunalrådet Elizabeth Peltolas (C) dom över Socialdemokraternas skuggbudget är hård.
Älmhult • Publicerad 18 juni 2014

Smålandsposten berättade igår om Socialdemokraternas förslag till budget för 2015. Bland annat vill S ge skolan 6,7 miljoner kronor mer än maxialliansen, och omsorgen 4,5 miljoner kronor mer.

För att finansiera sin budget räknar partiet med totalt nio miljoner kronor i ökade intäkter från en växande befolkning och att S vinner regeringsmakten och därmed högre statsbidrag.

Annons

Men kommunalrådet Elizabeth Peltola sågar skuggbudgeten.

– De kör på i gammal god anda och räknar intäkter som inte finns. Det kanske man kan göra i opposition. Men vill man vara ett seriöst maktalternativ känns det inte rätt. Jag anser att de presenterat en hittepåbudget, säger hon.

Är inte alla budgetar mer eller mindre kvalificerade gissningar?

– Jo, men man använder sig alltid av försiktighetsprincipen. Man tar inte höjd för intäkter man inte har och tar även i extra på kostnadssidan, säger hon.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons