Annons

De ville göra något för Älmhult – köpte jätte-tv

Städentreprenören Marika­ Rolfmark och kemsäljaren Frank Ekstrand ville göra något för Älmhult.
Resultatet: En närmare 12 kvadratmeter stor jätteskärm för i runda slängar en halv miljon kronor.
Älmhult • Publicerad 30 juni 2014
Frank Ekstrand och Marika Rolfmark är genom bolaget Fm­screen ägare till den närmare tolv kvadratmeter stora jätte-tv:n.
Frank Ekstrand och Marika Rolfmark är genom bolaget Fm­screen ägare till den närmare tolv kvadratmeter stora jätte-tv:n.Foto: Johan Kristensson

– Tanken är faktiskt att den ska finnas just för Älmhultsborna. Men den måste ju finansieras på något sätt, säger Marika Rolfmark på Välgjorda jobb som utför hushållsnära tjänster.

Idén fick hon tillsammans med Frank Ekstrand på Sydsvenska miljö­produkter. Från början var de intresserade av att köpa tvättanläggningen vid Ica Maxi och ställa skärmen där. De förlorade budgivningen men spann vidare på skärmkonceptet.

Annons

Efter att ha ägnat en vecka på en mässa i Amsterdam kände de sig mogna att ta beslutet. I mitten av maj levererades skärmen.

Just nu står den nästan 12 kvadratmeter stora och fem meter höga jätte-tv:n uppställd vid Friskis och svettis på handelsområdet. De har även fått bygglov för att ställa upp den på Ica Maxi men söker på fler ställen.

– Vi vill ha den på strategiskt bra platser. Be­mötandet från näringslivet har varit väldigt positivt och det har inte varit svårt att sälja in den, säger hon.

Tanken är att den ska kunna användas till många typer av arrangemang. Företagarna har redan inlett ett samarbete med Familjefestivalen. Där ska tv:n ställas upp jämte scenen så att även de längre­ bak i publiken tydligare ser artisterna.

– Och finalen i fotbolls-VM kommer vi att sända tillsammans med Speak­easy och Audio och video. Det finns massor man kan göra, säger Marika Rolfmark och nämner till exempel allsång med rul­lande text.

Den har kostat omkring en halv miljon kronor i inköp. Tanken är att finansiera den genom uthyrning och reklam.

– Den kostar en slant. Men man måste ibland satsa stort för att kunna göra något, säger Marika Rolfmark.

Och om den inte står uppställd för tillfället finns ju alltid alternativet biokväll hemma.

– Tösen bjöd hem sina vänner till trädgården där den stod uppställd ett tag. Där satt de och åt popcorn och tittade på film, säger Frank Ekstrand.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons