Annons

”Det här har vi pratat mycket om”

Marika B Hansen, ledare på ungdomsgården Fenix, är positiv till ett nära samarbete med Kulturskolan.
– Ett utökat samarbete kommer definitivt att bli av, även om vi är nöjda med att få vara i Blohmé­huset ska vi diskutera vilka fördelar en sån flytt får för våra besökare.
Älmhult • Publicerad 28 augusti 2014

Under mer än ett års tid har diskussionerna förts om hur Fenix och Kulturskolan skulle kunna arbeta ännu närmare varand­ra.

Det berättade Smålandsposten om förra veckan när Kulturskolans rektor Leif Pettersson presenterade sin vision om ett gemensamt hus med sammanhållen verksamhet och ett professionellt drivet fik som nav. Tankar och idéer som Marika B Hansen är positiv till.

Annons

– Det här har vi pratat mycket om och vi skulle ha stor nytta av varandra, vi har olika kompetenser men samma målgrupp. Alla unga i Älmhult. Men våra diskussioner har mer handlat om innehållet i en verksamhet. Här på Fenix har vi haft fokus på att komma in och landa i våra nya lokaler i Blohméhuset.

Den fastighet som diskuterats mest, Lastaren i närheten av gamla Ikeavaruhuset, är fortfarande bara en idé. Så en flytt inom kort ser hon inte framför sig, däremot ett fördjupat samarbete.

– Personligen tror jag att Kulturskolan behöver Fenix, de skulle komma i kontakt med nya grupper av ungdomar som kanske inte naturligt söker sig till en kommunal musikskola. Vår idé på Fenix är att få unga att utveckla talanger och upptäcka saker man är bra på. Det skulle mycket väl kunna vara teater, sång, dans och musik.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons