Annons

En seger för demokratin oavsett resultat

Ja-kampanjen mot nedläggningen av landsbygdsskolorna i Ljungby börjar se slutet på kampen. Kampanjen har en positiv känsla, men vågar ändå inte sia om valresultatet.
Älmhult • Publicerad 23 mars 2012

– Vad det än blir så är det här en seger för demokratin, säger Inga-Lena Nordgren från kampanjen.

Under de senaste månaderna har ja-kampanjen mot nedläggningen av landsbygdsskolorna jobbat hårt med att nå ut till så många som möjligt. Och de hoppas att deras hårda ansträngningar ska ge utdelning.

Annons

– Vi har försökt nå varje postlåda i kommunen. Vi kanske inte har fått precis alla, det finns ju så många småvägar, men vi har nog nått de flesta. Nu gäller det bara att hoppas att de också går och röstar, säger Inga-Lena Nordgren.

Valupptakten har annars kantats av en del pajkastning, och en debatt som aldrig blev av eftersom motståndarsidan inte ville ställa upp. Men Inga-Lena Nordgren vill hellre fokusera på det positiva.

– Om man tittar på den positiva sidan så visar vi att vi bor i en demokrati. Man ska vara glad för det. Vi ser så många exempel på andra platser där de inte har den möjligheten.

Förtidsröstningen är redan igång och själva valdagen är på söndag.

Thomas Holmgren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons