Annons

Enklare pendling med superbussar

Älmhults kommun kommer att vara med och utreda så kallade superbussar. De är tänkte att underlätta arbetspendling till och från Älmhult.
Älmhult • Publicerad 5 mars 2012

Som Smålandsposten tidigare rapporterat är en superbuss en bekvämare buss med färre stopp och med uppkopplingsmöjligheter. Ett alternativ till tåg. Sträckan är tänkt att gå från Åhus, via Kristianstad, till Älmhult.

– De som jobbar på företag i Älmhult kommer att få det lättare att ta sig till jobbet, på ett miljövänligt sätt. Dessutom kommer älmhultsbor att få det lättare att ta sig till Kristianstad. I dag får de ta bilen. Vi tror att ju bättre kommunikationer vi har, desto mer underlättar det för näringslivet, säger Claes Lindahl (C) som sitter med i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Annons

Kommunen kommer nu alltså att delta i en utredning om kostnader och förutsättningar. Detta efter en förfrågan från Region Skåne. Men om bussarna blir verklighet, och i så fall när, är inte bestämt.

– När pågatågstrafiken utökas uppåt blir bussförbindelserna österut sämre. Superbussarna är ett sätt att möta detta, säger Claes Lindahl

Peter Ottosson

Peter Ottosson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons