Annons

Fartfyllt lopp firade 25 år

Det var full fart framåt när startskottet för det 25:e Hallarydsloppet gick i går. Det blev inget deltagarrekord men 473 deltagare tog sig i mål.
Älmhult • Publicerad 22 april 2014
Ella Ragnarsson, Klara Svensson, Mira Ragnarsson och Agnes Svensson är fyra rutinerade tjejer. De var laddade inför sitt lopp och tog tillfället i akt att värma upp i grupp.
Ella Ragnarsson, Klara Svensson, Mira Ragnarsson och Agnes Svensson är fyra rutinerade tjejer. De var laddade inför sitt lopp och tog tillfället i akt att värma upp i grupp.Foto: Emelie Olsson
Oskar Karlsson som springer för SK Graal var den förste att gå i mål under gårdagens Hallarydslopp.
Oskar Karlsson som springer för SK Graal var den förste att gå i mål under gårdagens Hallarydslopp.Foto: Emelie Olsson
Det var full fart framåt när startskottet gick för dem som skulle ta sig 21,1 kilometer respektive 9,8 kilometer.
Det var full fart framåt när startskottet gick för dem som skulle ta sig 21,1 kilometer respektive 9,8 kilometer.Foto: Emelie Olsson
Till Hallaryds skola hade ett stort antal personer kommit för att heja fram de tävlande.
Till Hallaryds skola hade ett stort antal personer kommit för att heja fram de tävlande.Foto: Emelie Olsson
Lilla Signe brås på mamma Marie Johansson från Osby Aktivcenter. Hon stod för uppvärmningen innan loppet och fick hjälp av dottern på den lilla scenen.
Lilla Signe brås på mamma Marie Johansson från Osby Aktivcenter. Hon stod för uppvärmningen innan loppet och fick hjälp av dottern på den lilla scenen.Foto: Emelie Olsson

– Vädret kan inte bli bättre, hojtade tävlingsgeneralen Krister Persson.

Inte varje år har annandag påsk bjudit på härligt vårväder med solen lurigt passande bakom molnen. Perfekt väder för de 473 löparsugna som var med när det 25 Hallarydsloppet gick av stapeln i går. 1990 gick startskottet för allra första gången. Sedan dess har det bjudits på allt från regn och snålblåst till decimeterdjup snö.

Annons

Två av de taggade deltagarna var systrarna Klara och Agnes Svensson som pinnade iväg först av alla.

– Det här är mitt fjärde lopp. Jag är yngst i min klass, förklarade Klara Svensson som just gått från F8 till F10.

Målet för systern Agnes Svensson var en tredjeplats i sin klass.

– Jag vill allra helst komma trea eftersom Klara gjorde det förra året, sa hon.

Under dagen blev det lite av en folkfest på skolgården i väntan på de tävlande. Marie Andersson var bara en av dem som stod och hejade intill banan.

– Så ser det ut varje år och det är lite mysigt att avsluta påsken här. Det är en härlig tradition, säger hon.

Marcus Pettersson och Annika Bardh stod som vinnare i 21-kilometersloppet på 73,22 minuter respektive 89,35 minuter. Hallarydsloppet erbjuder också 9,8 kilometer och 6 kilometer samt 1200 meter och 3 200 meter för de yngre.

Målet var att nå 500-strecket detta jubileumsår men dessvärre blev det inget rekord. 473 deltagare tog sig till slut i mål.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons