Annons

Fler poliser till Älmhult

Det blir fler poliser i Älmhult. Målet är att "inom en snar framtid" ha sex poliser i yttre tjänst. Idag finns fyra.
Älmhult • Publicerad 2 december 2010

Polisen meddelar nu att det ska bli fler poliser i Älmhult. Målsättningen är att "inom en snar framtid" ha en polisbemanning på sex poliser i yttre tjänst som jobbar heltid, meddelar Hans Sjöberg, yttre verksamhetsledare för närpolisområdet i västra länet.

– Det är fyra som jobbar i yttre tjänst just nu. Det är bestämt att det ska var sex poliser i yttre tjänst, säger han.

Annons

Efter årsskiftet kommer två färdiga poliser som förstärker de fyra poliser som i dag jobbar i yttre tjänst i Älmhult, två av dessa jobbar halvtid.

Fördelen med fler poliser är att arbetet kan bli effektivare och att polisen kan synas mer mot allmänheten.

– För vår del så innebär det att vi ökar kännedomen om området och vad som händer. Ur allmänhetens synvinkel blir vi mer synliga. Det är väldigt viktigt, säger han.

Polisens närvaro i Älmhult har engagerat kommunens politiker. Även företagare som har blivit utsatta för inbrott har reagerat på vad man menar är en utebliven närvaro i Älmhult.

Tidigare i år undertecknades en avsiktsförklaring mellan kommunen, landstinget och polisen om att bygga ett så kallat blåljushus.

– Det ser jag som positivt, man kan ha fikaraster tillsammans och de informella mötena ska man inte underskatta, säger Hans Sjöberg

Huset är dimensionerat utifrån sex till åtta poliser i yttre tjänst och fyra till sex utredare.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons