Annons

Företag överklagar upphandling

De offererade produkternas intygades inte stämma överens med ROHS-direktivet, menar Älmhults kommun och diskvalificerade företaget från upphandlingen.
Vi har aldrig offererat dessa produkter, menar Perfect print.
Älmhult • Publicerad 20 november 2014

Älmhults kommun har nyligen upphandlat toner och tillbehör för skrivare. Men ett av företagen som lämnade offert, Perfect print, överklagar nu tilldelningsbeslutet till förvaltningsrätten. Detta eftersom företaget diskvalificerats på, enligt dem, felaktiga grunder.

Företaget anklagar Älmhults kommun för att ha påstått att till ett av de offererade varumärkena inte bifogats en verifikation att det uppfyller kraven på begränsning av flamskyddsmedel och tungmetaller enligt ROHS-direktivet.

Annons

Men Älmhults kommun står på sig:

– Det är så vi tolkar deras anbud. Tänker de inte leverera Clover (varumärket utan ROHS-intyg reds. anm.) hade de inte behövt nämnda det i anbudet, säger kommunens upphandlingssamordnare Johan Johansson.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons