Annons

Företagare vill ha svar från politikerna om Älmhults framtid

Företagare i Älmhult vill veta hur politikerna tycker att Älmhults ska vara om tio år. Den lokala företagarföreningen bjuder därför in flera politiker till en offentlig debatt.
Älmhult • Publicerad 13 augusti 2010
Företagarna i Älmhult fixar politisk debatt om Älmhults framtid. Marie Olofsson, Gered Rundquist, Jan-Åke Johannesson från styrelsen är några som håller i debatten.
Företagarna i Älmhult fixar politisk debatt om Älmhults framtid. Marie Olofsson, Gered Rundquist, Jan-Åke Johannesson från styrelsen är några som håller i debatten.Foto: Daniel Samuelsson
Gered Rundquist, ordförande i Företagarna i Älmhult
Gered Rundquist, ordförande i Företagarna i ÄlmhultFoto: Daniel Samuelsson
Jan-Åke Johannesson, från styrelsen i Älmhult.
Jan-Åke Johannesson, från styrelsen i Älmhult.Foto: Daniel Samuelsson

Företagarföreningen i Älmhult anordnar en öppen debatt där företrädare för de politiska partierna i Älmhult, som har varit aktiva under mandatperioden, får ge sina svar på frågan om hur Älmhults ska vara om tio år. Sverigedemokraterna är inte inbjuda trots att de ställer upp i kommande kommunval med fyra kandidater.

- Vi har valt att bjuda in de som har varit aktiva under mandatperioden. Men finns det ett intresse från en lokal representant är de välkomna att höra av sig, säger Gered Rundquist, ordförande i Företagarna i Älmhult

Annons

I debatten kommer frågor som rör framtida husbyggen att tas upp. Även frågor som rör sjukvård, polisnärvaron och barnomsorgen kommer att debatteras.

- Vi vill veta vad man gör inom barnomsorgen. Det finns många företag som har skiftarbeten och då kan det hända att man behöver ha barnomsorg på kvällstid, säger Jan-Åke Johannesson, från styrelsen i Älmhult.

Många av frågorna rör den enskilde privatpersonen och inte i första hand företagande. Men Jan-Åke Johannesson menar att dessa frågor indirekt även påvekar företagen i kommunen.

- Det är viktigt att företagens anställda trivs på jobbet men det är minst lika viktig att hela familjen trivs på sin bostadsort, säger han.

Under våren har Älmhults kommun letat efter en näringslivsutvecklare men än är ingen person anställd, enligt kommunens personalkontor. Men att kommunen har valt att leta efter en person som enbart ska jobba med näringslivsutveckling välkomnas av företagarna.

- Har kommunen som vision att vara 2 020 invånare år 2020 behövs det en person som jobbar heltid med näringslivsfrågor. Jag tycker att det är jättebra att man satsar på en näringslivssekreterare som ska jobba heltid. Det kan vara bra med lite friskt blod, säger Jan-Åke Johannesson.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons