Annons

Fyra företag klara för Olivia-kvarteret

Fyra av sex butikslokaler i Olivia-kvarteret är nu uthyrda. En Älmhultshandlare har också långt gångna planer på att flytta in i byggnaden.
Älmhult • Publicerad 27 augusti 2014
Foto: 

Det är sedan tidigare klart att Älmhultsbostäder kommer att flytta från det nuvarande kontoret på Östra Esplanaden till en av de sex butiks- och kontorslokalerna på Olivias bottenplan.

Utöver Äbo är tre andra företag klara för att flytta in i byggnaden: Feelgood företagshälsovård, konsultfirman Newmountain och en frisör.

Annons

Diskussioner förs också med en redan etablerad Älmhultshandlare att flytta till fastigheten.

– Vi är överens men kontrakt är inte undertecknat, säger Tore Vestergård, vd Älmhultsbostäder.

Äbo och handlaren är överens om prisnivå och lokalytan. Handlaren har också varit på besiktning i den tilltänkta lokalen, men innan kontrakt är påskrivet vill Tore Vestergård inte avslöja vem eller vilka det rör sig om.

– De har träffat byggherren och diskuterat var de ska ha personalrum och var de ska ha toaletter, så det är nere på den nivån.

Hur motiverar man någon som redan är etablerad i Älmhult att flytta in i Olivia?

– De får ett bättre läge och mer rationell butiksyta, en mer yteffektiv lösning. Det kan motivera flytten i sig.

Ett antal lokala intressenter har också hört av sig angående den sista lediga lokalen, enligt Tore Vestergård.

Markus Stymne
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons