Annons

Gatukontoret medger brister i snöröjningen

Flera boende i norra Älmhult är kritiska till att gatukontoret inte snöröjt deras gator. Enligt produktionschefen Fredrik Danielsson har det uppstått ett "glapp" mellan de olika entreprenörerna som utför arbetet.
Älmhult • Publicerad 4 december 2010
Foto: Jens Nielsen

Den senaste veckan har flera boende i Gemö och Norra Möckeln hört av sig till gatukontoret med klagomål på att deras gator är igensnöade. Och brevskrivarna skräder inte orden.

"Detta är under all kritik, och det är samma visa varje år (...) Händer det något så är det ni som står ansvariga för det", skriver en boende på Malstigen. "Skjut på montering av skyltar om hastighetsbegränsningar och se till att gatorna blir framkomliga", skriver en annan kommuninvånare som bor på Sommarvägen.

Annons

Fredrik Danielsson, produktionschef på gatukontoret, känner till problemet och förklarar att det blivit fel i planeringen.

– Det har uppstått ett glapp mellan våra entreprenörer som ansvarar för snöröjningen i de norra delarna av Älmhult. Vi kommer att upphandla en till entreprenör för att lösa situationen, berättar han.

Alla brevskrivare är dock inte lika upprörda över snöröjningsarbetet. En boende på Majtorpsgatan vill "hälsa grabbarna att de gör ett bra jobb". Samtidigt undrar brevskrivaren om inte entreprenören skulle kunna ploga ut snön i skogen i stället för in mot gatan.

– Vi är på väg dit för att köra bort snön. Men vi vill helst undvika en massa småhögar eftersom snön kan vara förorenad. Därför kommer snön troligtvis att transporteras i väg till vår uppsamlingsplats vid vattentornet, förklarar Fredrik Danielsson.

Han påpekar att gatukontoret inte har någon enhetlig plan så fort det kommer ett snöfall.

– Varje snöfall ställer olika krav på hur vi ska arbeta och det innebär i sin tur att arbetet tar olika lång tid, säger Fredrik Danielsson.

När kommer ni att ploga de aktuella gatorna?

– Förhoppningsvis kommer de boende att märka en skillnad redan efter nästa snöfall.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons