Annons

Grannar går samman för att få familj vräkt

Älmhultsbostäder fick kronofogden på sin sida. Nu skickar företaget bilder, en ljudfil och namnunderskrifter från grannar till tingsrätten för att få en Älmhultsfamilj vräkt.
Älmhult • Publicerad 31 juli 2012

Sedan förra året har Älmhultsbostäder (ÄBO) försökt vräka en familj som bor i en av företagets lägenheter.

Enligt ÄBO förekommer återkommande högljudda bråk och skrik i familjens lägenhet, i trapphuset, på balkongen och ute på gården. Dessutom förekommer skadegörelse både i och utanför huset.

Annons

Efter att hyresnämnden först gett familjen rätt att bo kvar, på grund av bristande bevisning, vände sig företaget i stället till Kronofogden.

Där blev resultatet ett annat. Kronofogden slog nyligen fast att familjen har förverkat sin hyresrätt och genast måste lämna bostaden.

Men eftersom familjen bestrider Kronofogdens beslut går ärendet vidare till tingsrätten, som nu uppvaktas av ÄBO med mängder av vittnesuppgifter från grannar, vilka även skrivit på en namnlista för att få familjen vräkt.

Till skrivelsen bifogas ett flertal bilder på förstörda möbler, krukor och annat bohag som ska ha slängts ut från balkongen ned mot gården. ÄBO skickar också med en inspelning av ljudet från lägenheten som en av grannarna har gjort.

Tidigare har Hyresgästföreningen, som representerar familjen, hävdat att ärendet redan är avgjort i hyresnämnden och därför inte kan tas upp på nytt. Men enligt ÄBO har samtliga händelser som tas upp i skrivelsen inträffat efter hyresnämndens beslut i april och utgör därför ett nytt ärende.

– Tingsrätten får bedöma om det här är samma ärende eller inte, säger Nicklas Eriksson, familjens jurist på Hyresgästföreningen.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons