Annons

Handelsboden söker nytt servicebidrag

Omsättningen har ökat sedan krisen förra året. Men kassakistan behöver fyllas på.
Nu söker Handelsboden i Häradsbäck nytt servicebidrag av länsstyrelsen.
Älmhult • Publicerad 30 juli 2012

Länsstyrelsen kan ge bidrag till kommersiell service på landsbygden, ofta kopplat till investeringar. Om det finns särskilda skäl kan så kallat servicebidrag beviljas. Syftet med servicebidraget är att överbrygga en tillfällig svacka i likviditet eller lönsamhet.

– Vi gör våra inköp på kredit. Så länge banken godkänner det är det inget problem. Men vi måste bygga upp kapitalet, säger Elisabeth Gunnarsson på Handelsboden.

Annons

Butiken fick servicebidrag för ett par år sedan. Nu söker man igen. 200 000 kronor är den fromma förhoppningen, men när beskedet kommer är ännu oklart.

– Jag har ingen aning. Det är semestertider. Vi får se.

Ofta är speciella villkor kopplade till servicebidraget. Det kan handla om exempelvis ett åtagande att vidta vissa åtgärder för att förbättra företagets lönsamhet. Men Gunnarsson vet inte hur dessa kan komma att te sig.

– Jag vet inte. Men man måste prova. Det är en överlevnadsfråga.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons