Annons

Ingen konst att lägga konstgräs

Älmhults första konstgräsplan börjar ta form.
– Det känns helt otroligt bra att vi är igång, säger Göran Jönsson.
Älmhult • Publicerad 5 oktober 2010
Flera rullar ska på plats.
Flera rullar ska på plats.Foto: Daniel Samuelsson
Göran Blomquist, Frank Nilsson och Göran Jönsson hjälps åt.
Göran Blomquist, Frank Nilsson och Göran Jönsson hjälps åt.Foto: Daniel Samuelsson
? Det har lagts ner mycket jobb som inte syns. Under hela planen har vi lagt dräneringsledningar så att regnvattnet kan försvinna bort, säger Kurt Bengtsson.
? Det har lagts ner mycket jobb som inte syns. Under hela planen har vi lagt dräneringsledningar så att regnvattnet kan försvinna bort, säger Kurt Bengtsson.Foto: Daniel Samuelsson

I flera veckor har arbetet pågått med att få till Älmhults första konstgräsplan. Nu har arbetet kommit en bra bit på vägen, för på tisdagens morgon rullades den första rullen men grönt konstgräs ut.

– Det känns helt otroligt bra att vi är igång. Hittills har det gått helt enligt planerna, säger Göran Jönsson, från Älmhults IF.

Annons

Varje dag denna vecka kommer åtta personer från Älmhults IF att vara på plats för att hjälpa till med arbetet. För Frank Nilsson är det självklart att ställa upp.

– Jag har tid att ställa upp. Jag tycker att man ska göra det, planen är till nytta för alla. Om man inte själv har spelat så kanske man har ett barnbarn som spelar och då hjälper man dem, säger han.

Om allt går efter planerna ska det gå att spela det gröna fältets schack på tisdag i nästa vecka.

– Men allt beror på vädret. Blir det regn kan vi inte limma fast mattan och då blir vi klara senare, säger Boy van de Pol, från bolaget som levererar konstgräsmattan.

En bit från planen står Kurt Bengtsson och fyller en skottkärra med grus. Gruset ska lägga vid sidan om asfaltskanten som löper runtplanen.

– Det har lagts ner mycket jobb som inte syns. Under hela planen har vi lagt dräneringsledningar så att regnvattnet kan försvinna bort, säger han.

Det har varit flera turer innan konstgrässatsningen kunde göras. Bakgrunden till att konstgräset nu blir verklighet stavas befolkningsökning. För de ökade intäkterna till kommunkassan gjorde att politikerna valde att lägga tre miljoner kronor i ett bidrag till Älmhults IF. Utöver det gick kommunen i borgen för ett banklån på 2,1 miljoner kronor som Älmhults IF:s konstgräsbolag har tagit.

Men det är inte bara Älmhults IF som ska kunna träna på konstgräsplanen. Möjligheten ska finnas för samtliga klubbar i kommunen.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons