Annons

Intresserade köpare har tittat på Balders

Ett par potentiella köpare har visat intresse och besökt Balders hage i Häradsbäck. Men en affär verkar dröja.
Älmhult • Publicerad 24 augusti 2010
Ett par potentiella köpare har visat intresse för Balders hage i Häradsbäck. Foto: Emmylou Tuvhag
Ett par potentiella köpare har visat intresse för Balders hage i Häradsbäck. Foto: Emmylou TuvhagFoto: Emmylou Tuvhag

För en månad sedan kom beskedet att JD Conduct hade gått i konkurs. Bolaget köpte nöjesstället i Häradsbäck för fyra år sedan, men miljonskulder satte stopp för fortsatt verksamhet. Nu är det konkursförvaltare Peter Raders uppgift att hitta en ny ägare.

– Det har varit några spekulanter som hört av sig. Det är inte så att det sker några offentliga visningar, utan det sker med avtal med de som visar intresse. Det har varit två-tre som tittat på det, säger advokat Peter Rader.

Annons

Trots att han fått en handfull förfrågningar bedömer konkursförvaltaren att det är svagt intresse för det legendariska nöjesstället. Finanskrisen har skrämt bort potentiella köpare, men Peter Rader hoppas att det snart ljusnar. Daniel Jansson, vd i JD Conduct, betalade 4,3 miljoner kronor när han köpte Balders hage 2006. Nu är priset lägre, men exakt hur mycket det kostar går inte att säga.

– Det är mycket upp till banken eftersom de har inteckningar i den här egendomen, säger Peter Rader som inte kan bedöma när en eventuell affär kan bli verklighet.

– Det enda krav som ställs enligt konkurslagstiftningen är att det ska hanteras skyndsamt.

Balders hage har lockat nöjeslystna sedan 1930-talet. Då åkte danssugna till Linkullen för en dans. För snart 35 år sedan blev namnet Balders hage efter att Yngve Svensson tagit över. Under sina år lockade han hundratusentals besökare med dragplåster som Gyllene Tider och Lili & Susie.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons