Annons

Kamprad ger miljoner till Agunnaryd

Ingvar Kamprad ger en gåva till Agunnarydsstiftelsen för att stödja landsbygdsutveckling i Agunnaryd. Syftet är att ytterligare främja möjligheter att långsiktigt bo och verka i den lilla, men aktiva, socknen i Småland.
Älmhult • Publicerad 20 augusti 2014

Gåvan omfattar 53 miljoner kronor och ska användas i enlighet med Agunnarydsstiftelsens befintliga ändamål, vilket framgår av ett pressmeddelande nu på morgonen.

– Detta ger oss helt nya möjligheter att fortsätta utveckla Agunnaryd. För en liten socken på landsbygden är detta givetvis mycket pengar, men det medför också ett ansvar för att de används på ett klokt sätt inför framtiden. Vi i Agunnaryd är mycket stolta över Ingvar Kamprad och är givetvis oerhört tacksamma för att han tänker på sin hembygd, säger Bengt Nilsson, ordförande i Agunnarydsstiftelsen.

Annons

– Tanken med Agunnarydsstiftelsen är att jag vill stödja utvecklingen av Agunnaryd och ge något tillbaka till min hembygd. Tillsammans kan vi skapa ännu bättre förutsättningar och främja den fortsatta tillväxten i Agunnaryd bland annat inom skola och äldreomsorg, säger Ingvar Kamprad i en kommentar.

 

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons