Annons

Karta var i fel skala – husbyggare får vänta

Kartan som bifogades strandskyddsdispensen för husbygget utanför Älmhult stämde inte med beslutet.
Nu skickar länsstyrelsen tillbaka ärendet till Älmhults miljö- och byggnämnd.
Älmhult • Publicerad 24 december 2010

I maj i år beviljade Älmhults miljö och byggnämnd strandskyddsdispens för uppförande av ett bostadshus på en redan befintlig gård i Diötrakten. Men innan fastighetsägaren kunde börja bygga måste länsstyrelsen granska dispensen om den skulle överprövas, som det heter.

Men inte förrän i november hamnade ärendet på länsstyrelsens bord och det berodde på att det var en del oklarheter om var exakt det nya huset skulle byggas. I sex månader blev ärendet liggande och när länsstyrelsen nu tittat på fallet är kartan som hör till strandskyddsdispensen i fel skala. Dessutom stämmer inte husets placering med kommunens intentioner i dispensbeslutet.

Och eftersom kartan inte överensstämmer med kommunens beslut kan länsstyrelsen inte pröva ärendet. Och husbyggaren får vänta på en ny vända i myndigheterna.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons