Annons

Kniv mot strupen gav samhällstjänst

Var inte så kaxig, sa 24-åringen och tryckte en kniv mot 17-åringens hals.
Nu döms han till samhällstjänst för misshandel och brott mot knivlagen.
Älmhult • Publicerad 5 oktober 2012

Händelsen utspelade sig vid en fest på Aktivitetshuset i Älmhult i maj i år.

17-åringen och hans kamrat gick ut från Aktivitetshuset för att kissa. 24-åringen ropade på dem och de gick fram till honom.

Annons

24-åringen berättar i förhör att han misstog 17-åringen för en vän. Någon form av diskussion uppstod.

De båda kamraterna lämnade scenen. På väg tillbaka mot Aktivitets-huset kände 17-åringen hur 24-åringen tryckte något vasst mot halsen och sa att ”var inte så kaxig”, berättar han i förhör.

24-åringen menar å sin sida att 17-åringen försökte slå till honom. Det var i samband med parering av slaget som han plockade fram kniven och sårskadan på 17-åringens hals uppstod.

Genom förhör med 17-åringen och hans kamrat finner Växjö tingsrätt det styrkt att 24-åringen oprovocerat tryckt kniven mot 17-åringens hals.

Hans döms därför till skyddstillsyn, 50 timmars samhällstjänst och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till 17-åringen.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons