Annons

Kortare restid

Pendlingen mellan Älmhult och Ljungby blir nu snabbare. En ny linje över Liatorp kortar restiden med cirka 20 minuter.
Älmhult • Publicerad 6 december 2011

Linjen börjar gå den 9 januari i år och kommer att ha nummer 157. Bussarna går med två turer i vardera riktningen morgon och eftermiddag. På morgonen avgår det bussar klockan sex och klockan sju från respektive orts busstation och på eftermiddagen klockan 16.20 och 17.20 från Älmhults station samt 16.10 och 17.10 från Ljungby station.

-Syftet med den nya bussen är att betydligt snabbare komma mellan Ljungby och Älmhult – och det kommer att bli skillnad, säger Bo Bergsjö, planeringschef på Älmhults kommun.

Annons

Bussarna från Ljungby tar 45 minuter till Älmhult. Från Älmhult tar det 50 minuter att anlända till stationen. Det beror på att bussen till Ljungby går via industriområdet i Ljungby. Bussen till Älmhult kommer först till stationen och går sedan den södra industrituren. Man kan alltså åka från Ljungby direkt till exempelvis Ikea Lager eller Sauer Danfoss, berättar Bergsjö vidare.

-Den nya bussen går över Agunnaryd och Liatorp. Den lämnar inte huvudvägen, därav den snabba tiden. Det finns bara fyra hållplatser: Diö station, Liatorp vid Ica, Agunnaryds vägskäl och Össjö vägskäl.

I dag finns det buss mellan orterna som går över Pjätteryd. Den bussen tar 20–25 minuter längre tid. Den kommer att vara kvar åtminstone till juni, då tabellen läggs om på nytt.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons