unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Man gripen misstänkt för mordbrand och olaga hot

Vid 14:00-tiden på lördagseftermiddagen larmades polis och räddningstjänst om en brand i en ladugård i Elisköp i Älmhults kommun.
Branden kunde snabbt släckas.
Senare under lördagen kunde polisen gripa en man i 50-års åldern misstänkt för mordband och olaga hot i samband med händelsen.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 14:00 på lördagseftermiddagen.

Strax efter klockan 15:00 var branden släckt och räddningstjänsten kunde lämna platsen.

Branden startade av okänd anledning i en höbal men kunde snabbt släckas. Ingen människa eller djur kom till skada som en följd av branden.

– Ägarna fick ut höbalen som hade brunnit och påbörjade släckningsarbetet med slangar och pulversläckare, säger Niklas Öberg från räddningstjänsten i Älmhult.

Branden misstänks vara anlagd. Polisen kunde senare under dagen gripa och sedermera anhålla en man i 50-års åldern som tidigare framfört hot mot ägaren till byggnaden.

Den 50-åriga mannen misstänks för mordbrand och olaga hot.

Foto: Johan Nilsson/TT