Annons

Liga kan ligga bakom motorstölder

Sex stycken stulna båtmotorer till ett sammanlagt värde på 60 000 kronor har återfunnits. Samtidigt får polisen in fler anmälningar om stulna motorer.
Älmhult • Publicerad 11 augusti 2010

Vid 14-tiden på onsdagen hittade några båtägare sex stycken stulna motorer, som sammanlagt var värda 60 000 kronor, i ett snår intill småbåtshamnen i Stenbrohult.

Samtidigt får polisen i Älmhult in fler anmälningar om stulna båtmotorer. Under natten till tisdag stals två motorer och en båt på Näset utanför Älmhult.

Annons

– En motor ska ha stulits från en båt som låg vid båtklubben Näsets brygga, säger Erling Svensson vid polisen i Älmhult.

Smålandsposten kunde under onsdagen berätta att flera båtmotorstölder har skett i Älmhult. Under natten till tisdagen stals en motor som satt väl fastsatt från en båt vid båtklubben Näsets anläggning. Under natten till måndagen stals en båtmotor från en båt som låg på land i Gemön.

Polisen håller för troligt att en liga ligger bakom samtliga stölder.

– Det är ligor och de här motorerna säljs inte i Sverige, säger Ulf Wilsson, vakthavande befäl vid Kronobergspolisen.

Johan Eslander

Daniel Samuelsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons