Annons

Locket på efter olycka med väktarbil

Omständigheterna kring olyckan i torsdags kväll är fortfarande oklara. Både polisen och vaktbolaget Securitas har lagt locket på.
Älmhult • Publicerad 17 mars 2012

Enligt uppgifter från personer på platsen rörde det sig om en biljakt, där Securitasbilen följde efter de båda männen i 20-årsåldern. Olyckan skedde strax efter klockan 20 på Växjövägen. De båda bilarna kom norrifrån och av hittills okänd anledning körde Securitasbilen på personbilen bakifrån.

Securitas kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att det rört sig om en biljakt.

Annons

– Den bild jag har är att det skett en olycka och en krock. Det är egentligen något som polisen utreder, säger Peter Köhler, pressansvarig på Securitas Sverige.

Kan du säga något om om­­ständigheterna kring olyckan, till exempel om er bil förföljde personbilen, varför i så fall, och om hastigheten var högre än gällande 40 kilometer per timme?

– Det jag vet är att det skett en olycka. Som alla andra olyckor får polisens utredning visa vad som skett.

Hur är det med er väktare?

– Han är relativt okej. Vi har rutiner när det händer saker med personalen.

På Kronobergspolisen är man förtegen om omständigheterna kring olyckan. En patrull kom till platsen drygt en timme efter att den inträffat, men det som rapporterats befinner sig i ett kuvert på väg till trafikenheten för vidare handläggning, enligt Mats Lagerblad, operativ chef.

– Det finns de som tagit del av ärendet, men även om vi har detta papper är det en inledd förundersökning som faller under sekretess.

– Det är en påkörningsolycka bakifrån, men hur den uppstått, vilken hastighet som hölls och så vidare är något som utredningen får visa. Vad som sagts om detta är inget vi lämnar ut något om.

Händelsen är avrapporterad som en trafikolycka, ingen brottsanmälan är gjord.

De båda männen i personbilen fördes till Växjö lasarett, men har blivit hemskickade med lindriga skador.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons