Annons

Man sexofredade kvinna vid motionsspår

En 29-årig man är misstänkt för sexuellt ofredande sedan han på söndagseftermiddagen antastat en kvinna vid Haganäs motionsspår.
Älmhult • Publicerad 24 augusti 2014

Vid 14-tiden på söndagen lämnade en 26-årig kvinna sin arbetsplats i Älmhult och promenerade mot motionsspåret vid Haganäs. Enligt Kronobergspolisens inre befäl David Grann kände sig kvinna iakttagen under promenaden.

– När kvinnan kom fram till motionsspåret dök mannen plötsligt upp precis bakom henne. Han rörde hennes kropp med händerna på ett sätt så att vi rubricerar det som sexuellt ofredande, säger David Grann.

Annons

Den 26-åriga kvinnan började skrika och mannen, som inte sa något, blev rädd och sprang därifrån. I förhör gav kvinnan polisen ett signalement på mannen och vid 18-tiden grep polisen mannen, en lastbilschaufför, då han satt i en lastbil vid Ikea.

– Under förhöret erkände mannen gärningen, han ger oss en förklaring och är mycket ångerfull, säger David Grann.

Mannen anhölls under söndagskvällen.

– Man tror inte sådant ska hända mitt på dagen. Kvinnan agerade bra som skrek och skrämde bort mannen, säger inre befäl David Grann.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons