Annons

Misstänkt rånare begärd häktad

Den 19-åringe Älmhultbo som misstänks för grovt rån mot en guldsmedsbutik i Halmstad begärdes på fredagen häktad. Nu letar polisen efter ytterligare en Älmhultsbo.
Älmhult • Publicerad 8 oktober 2010

Det var på onsdagen som 19-åringen greps i Älmhult. Ungefär vid samma tidpunkt greps en 16-årig Älmhultsbo. 16-åringen var sent på fredagseftermiddagen inte begärd häktad.

Polisen i Halland misstänker att en tredje person också är inblandad i rånet mot en guldsmedsbutik i Halmstad.

Annons

– Den tredje personen är skriven i Älmhult, säger spaningsledaren Lars Hamrén, som anser att det finns goda möjligheter till ett gripande inom kort.

Den häktades advokat ville inte på fredagseftermiddagen gå in på vilken inställning dennes klient har i ärendet.

– Jag vill avvakta i den frågan, men han har klart och tydligt redogjort sin sak, säger Otto Hallengren, advokat.

Det är också oklart hur 16-åringen ser på anklagelserna.

– Alla är inte gripna och det kan bli fel om jag berättar min klients inställning, säger Björn Nilsson, advokat.

Enligt de båda advokaterna är 19-åringen och 16-åringen inte misstänkta för rånet mot Blomqvists guldsmedsaffär i Älmhult i början av september. De är inte heller misstänkta för andra brott.

Rånet mot Albrekts guld i Halmstad inträffade måndagen den 4 oktober. Rånarna tvingade ned en väktare på golvet. De slog sönder montrar och tillgrep guldvaror till ett okänt värde innan de försvann från platsen på en crossliknande moped. De anhölls i sin frånvaro på tisdagskvällen och greps under onsdagsförmiddagen.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons