Annons

Möbler och hyllor för 400 000 kronor

Älmhults bibliotek ska fräscha upp rejält under våren. Biblioteket har 400 000 kronor att spendera.
Älmhult • Publicerad 17 december 2010
Anette Ekström.
Anette Ekström.Foto: Marek Stefaniak

Beslutet om att ge biblioteket 400 000 kronor togs under onsdagen av kultur- och fritidsnämnden. Pengarna ska användas till att köpa in diverse möbler, bland annat nya hyllor och sittmöbler.

– Vi ska hotta upp biblioteket, säger Anette Ekström, bibliotekschef.

Annons

Hon berättar att arbetet till mesta del går ut på att göra bibliotekets olika avdelningar mer tydliga. Till exempel ska det skapas ett medietorg, en särskild avdelning för tidskrifter, en avdelning med särskilda studieplatser. Dessutom kommer bibliotekets café att förbättras.

– Det blir ett nytt kafé där dagstidningarna finns i?dag. Det blir nya möbler och kaféet kommer att gå i limegrönt. Och det blir ett utbud på kak- och smörgåsfronten, säger Anette Ekström.

Arbetet kommer att pågå under hela våren. Förhoppningen är att uppfräschningen av lokalerna ska locka fler besökare.

– Genom att vara en attraktiv plats att komma till så kan vi få fler besökare, säger Anette Ekström.

Ytterligare ett led i att locka fler besökare till biblioteket är att bjuda in författare. Under våren kommer bland andra Dick Harrison och Bob Hansson.

– Antagligen kommer också Åsa Lindeborg, det är inte riktigt spikat, men jag har ett halvt löfte om det, säger Anette Ekström.

Förhoppningen är att kunna fortsätta upprustningen av miljön i biblioteket längre fram, om det då finns mer pengar.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons