Annons

Monica Haider mot S-toppen

Monica Haider (S) lämnar kommunstyrelsen i Älmhult. Ersättaren heter Staffan Ferm, tidigare vd på Eltex.
Älmhult • Publicerad 23 mars 2011
Foto: Filip Sjöfors

Redan innan valet i höstas tog det tidigare kommunalrådet ett steg nedåt på Socialdemokraternas lista. Anledningen var att hon ville satsa på landstingspolitiken. Det är också den som nu får henne att lämna kommunstyrelsen.

– Jag har skickat in min avsägelse i dag. Det är för att det krockar med mina andra uppdrag. De har flyttat landstingsstyrelsen från måndagar till tisdagar, säger Monica Haider.

Annons

Nytt namn i kommunstyrelsen blir troligen Staffan Ferm, tidigare vd på Älmhultsföretaget Eltex. I dag är han arbetssökande. Enligt Ingemar Almkvist, lokal S-ordförande, har Staffan Ferm varit med i partiet ett tag, men nu syns han för första gången utåt. Han var till exempel inte med på kandidatlistan inför valet förra året. Ingemar Almkvist är nöjd.

– Vi tycker att det känns bra. Det är bra att få in någon som sett samhället ur ett företagarperspektiv.

Monica Haider blev kommunpolitiker i Älmhult efter valet 1994. Hon kommer att ha kvar sin plats i kommunfullmäktige. Enligt uppgift är hon också högaktuell för att klättra ett steg i partiets högsta ledning.

Vid extrakongressen till helgen ska partiet ta ställning till Håkan Juholt som ny ledare. Det innebär att hans plats i partistyrelsen måste fyllas med en kandidat från Småland, Gotland eller Blekinge. Monica Haider är i dag ersättare i partistyrelsen.

Kommer du att ersätta Håkan Juholt?

– Man blir inte vald förrän man är vald, säger Monica Haider.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons