Annons

Nöjda elever sedan politiker reagerat

Efter veckor utan lärare i början av höstterminen slog eleverna på Komvux Omvårdnadsprogram larm. De oroade sig för att kunna slutföra sin utbildning.
– Politikerna reagerade verkligen direkt, nu fungerar det så bra som det går, säger Veronica Ljungberg, en av de engagerade eleverna
Älmhult • Publicerad 3 november 2014

Med två månader kvar på höstterminen är det mycket att stå i för eleverna på Omvårdnadsprogrammet. De håller på att ta igen de tre veckorna utan lärare i början av terminen och numer finns det två medicinskt utbildade lärare anställda på programmet med erfarenheter från Ljungby.

Sedan eleverna hörde av sig till bland annat vice kommunalrådet Sonja Emilsson (M) förbättrades situationen avsevärt.

Annons

– Jag tycker att det blev ett väldigt bra gensvar, den nytillträdda rektorn här på Haganässkolan har informerat oss efterhand om hur de arbetat för att rekrytera lärare och det har känts skönt att veta, säger Veronica Ljungberg som överhuvudtaget tycker att kommunikationen är bättre.

Eleverna anmälde också hanteringen från utbildningsförvaltningen och skolledningens sida till Skolinspektionen som skickade tillbaka frågan till Älmhults kommun för ny handläggning.

Kommunen intensifierade sitt sökande efter lärare och satte in en extra lärarresurs under en timma i veckan för att ge eleverna en chans att hämta in det man tappat.

– Nu får vi allt vi blivit lovade innan vi hoppade på den här utbildningen. Sen har den här tiden varit tuff för många av oss men vad jag vet har det inte skett några avhopp ännu.

Klarar alla sig fram till examen finns 14 nyutbildade undersköterskor lagom till årsskiftet.

Jens Nielsen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons