Annons

Ny köttstöld i Liatorp - nu låses filéerna in

I lördags kom samma män som två gånger tidigare länsat Ica i Liatorp på fläsk- och oxfilé tillbaka ytterligare en gång. Tio kilo filé till ett värde av 1 000 kronor stals.
– Hädanefter kommer vi låsa in allt värdefullt kött, säger en ur personalen.
Älmhult • Publicerad 24 januari 2012

Den senaste stölden inträffade i lördags vid halv fem på eftermiddagen. De båda männen kommer in i butiken var för sig. Den ene uppehåller personalen medan den andre fyller korgen med tio kilo fläskfilé till ett värde av cirka 1 000 kronor.

– Det är samma män som utfört stölderna tidigare, säger Bengt Adolfsson, stationsbefäl i Älmhult.

Annons

Alla tre stölderna är dokumenterade med övervakningskamera och på bilderna från i lördags syns enligt uppgift hur en av männen sträcker sig upp i köttdisken och fyller den röda shoppingkorgen med vakuumförpackade fläskfiléer.

Inne i butiken går man enligt uppgift från personalen på sparlåga just nu.

– Det är väldigt tryckt stämning här. Hädanefter kommer vi låsa in allt värdefullt kött och endast ha framme en eller ett par filéer, säger en anställd.

Männens ansikten framgår tydligt på bilderna när de går in i butiken, berättar Bengt Adolfsson vidare.

– Vi har lagt ut dem på vårt interna nät och hoppas det ger något snart.

Nu har det inträffat tre stölder och ni har tydliga bilder från övervakningskameran. Borde ni inte få fatt på dem?

– Bilderna gör inte allt. Namnet står inte skrivet i pannan på dem. Vi har inga bilder på en eventuell bil som de färdats i heller. Vi får hoppas att någon känner igen dem inom organisationen, säger Bengt Adolfsson och säger att han heller inte får lämna ut dem till massmedia.

De båda tidigare stölderna inträffade lördagen den 14 januari och onsdagen den 17 samma månad.

Totalt har nu kött till ett värde av drygt 4 000 kronor stulits.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons