Annons

Ny organisation utreds av styrelsen

Älmhult ska få en ny näringslivsorganisation.
Nu startar utredningen av hur den ska se ut.
Älmhult • Publicerad 25 juni 2014

Smålandsposten har tidigare berättat att Växande Älmhult ska omorganiseras och att vd-posten ska försvinna. Det finns olika versioner om varför. Vd John Gustavsson berättade för Smålandsposten att ekonomin inte var god nog för att rymma en vd-post. Ordförande Nils-Åke Elheim tryckte i?stället på att Älmhult har förändrats sedan föreningen bildades, exempelvis genom att kommunen tillsatt en näringslivsutvecklare vars arbete ofta överlappar Växande Älmhults.

Nu utreder styrelsen hur den nya organisationen ska se ut. Projektledare blir Daniel Uppsäll och Anna Hägelmark.

Annons

– Uppdraget omfattar att undersöka vad vi kan göra tillsammans inom näringslivet för att bli slagkraftiga och jobba med rätt intressefrågor, säger Nils-Åke Elheim i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår också att titta närmare på hur man ska samarbeta med andra aktörer: Elheim nämner Handelsplats Älmhult, Fastighets­ägarna, Ikea och Älmhults kommun.

Inom kort kommer en enkät att gå ut till näringslivet.

Peter Ottosson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons