Annons

Ny vattenläcka i Älmhult

En ny vattenläcka har upptäckts i Älmhult. Denna gång drabbades hushåll på Östergatan.
Älmhult • Publicerad 21 december 2010

Knappt han tekniska förvaltningen laga den stora vattenläckan på Växjövägen innan det blev problem på ett annat ställe i Älmhult. Den nya vattenläckan upptäcktes vid 07-tiden på tisdagsmorgonen på Östergatan.

– Det är samma typ av ledning, men mindre. Vi försöker ta oss igenom fem decimeter tjäle, säger Fredrik Danielsson, produktionschef på tekniska förvaltningen.

Annons

Stora temperaturväxlingar skapar spänningar i marken och det är dessa som orsakar vattenläckorna från de gamla gjutjärnsledningarna. Under tisdagsmorgonen var det runt 20 minusgrader i centrala Älmhult. Det kan också bli problem på fler ställen. 50 procent av ledningarna i Älmhult är gjorda av gjutjärn.

15 hushåll på Östergatan blev utan vattnet under arbetet med läckan. Enligt Fredrik Danielsson skulle de få tillbaka vattnet till tisdagskvällen.

– Vi siktar på att ha det åtgärdat i dag så de har vatten till kvällsmaten, säger han.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons