Annons

Nya direktiv kan ge fler bostäder

Älmhult vill växa. Då krävs bostäder. Därför ses nu Älmhultsbostäders ägardirektiv över. Målet är bland annat att kommunens befolkningsvision ska framgå tydligare.
Älmhult • Publicerad 10 mars 2012

Älmhultsbostäder, Äbo, ägs av kommunen, men är också ett eget företag som uppvisar sunda finanser.

Hur Äbo ska skötas styrs bland annat via ägardirektivet, som är antaget av kommunfullmäktige 1995. Det nuvarande ägardirektivet innehåller mycket formalia, och inte så mycket målformuleringar om hur kommunen vill utveckla Älmhult med hjälp av sitt bostadsbolag, till exempel genom att bli fler invånare.

Annons

Därför ses direktiven nu över. Kommunalrådet Elizabeth Peltola (C) tror och hoppas att det kommer ge större möjligheter.

-Ja, det blir en gemensam diskussion. VI har haft den, men kanske inte på det tydliga sättet som nu blir möjligt. Målet ska inte vara att vi kör över Äbo-styrelsen. Det här handlar om att vi ska hitta bra former att komma överens. Kommunens största bekymmer är att det byggs för lite.

Några konkreta siffror om att det ska byggas si eller så många bostäder blir det dock inte, menar Peltola.

Det nya direktivet väntas bli klart under våren.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons