Annons

Oklart i nämnderna

Det är oklart vilka personer som ska styra de tyngsta nämnderna.
Älmhult • Publicerad 14 oktober 2010

Moderaterna ska även i fortsättningen styra i utbildningsnämnden och Centern i socialnämnden. Men om de nuvarande ordförandena sitter kvar är oklart.

-Det har tillsatts en valberedning som ska se över vilka personer som kan sitta på de platser vi nu har, säger Bo Mazetti-Nissen (M), som förhandlade fram vilka poster Moderaterna ska ha under kommande mandatperiod.

Annons

Vid kommunfullmäktiges decembermöte ska det klubbas vem som ska sitta var.

-Det är mindre bråttom med nämndsordförandeplatserna, säger Bo Mazetti-Nissen.

Under den senaste mandatperioden har Vidar Lundbäck (C) suttit på ordförandestolen i socialnämnden, så här säger han om en fortsättning:

- Jag vågar inte ha någon klar uppfattning men det lutar väl åt det hållet. Jag vill vara kvar som ordförande om partiet så önskar. Jag har suttit i fyra år och har en viss kunskap om arbetet. Men jag vill inte föregå någonting, nomineringarna är inte klara, säger han.

Skulle du bli förvånad om du inte får en förfrågan om att sitta kvar?

-Jag har väl inte gjort bort mig totalt hoppas jag.

Fotnot: Smålandsposten har under onsdagen sökt Bodil Hansen (M), nuvarande ordförande i utbildningsförvaltningen, men utan resultat.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons