Annons

Oljeshejkerna riskerar åtal

Trots påstötningar anmälde inte Oljeshejkerna Johnsson att de skulle sälja mer drivmedel på stationen i Liatorp än vad deras tillstånd gällde.
Nu riskerar de åtal.
Älmhult • Publicerad 25 juli 2012

Bensinföretagets prognos för drivmedelsförsäljning vid macken i Liatorp löd på 1 200–1 300 kubik- meter för 2011. Under 2010 låg försäljningen strax under gränsen för vad ett företag får sälja innan de måste börja erbjuda ett alternativt bränsle, till exempel etanol. Den gränsen går vid 1 000 kubikmeter.

Miljö- och byggnämnden på- minde företaget om att gränsen var på väg att överskridas, men utan resultat.

Annons

Försäljningen under 2011 uppgick slutligen till 1 258 kubikmeter drivmedel.

Miljö- och byggförvaltningen har därför bestämt sig för att åtalsanmäla företaget. Misstanken gäller otillåten miljöverksamhet. Om handlingen har skett med uppsåt eller oaktsamhet riskerar de åtal. Det är dock upp till annan instans att avgöra.

– Dispensansökan föll mellan stolarna. Bagatell är fel ord för allt ska ha sin gång. Men ett papper som inte kommit in i rätt tid känns för lite för att det ska bli en rättssak, säger vd Thomas Johnsson.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons