Annons

Peltola kvar som kommunalråd

Centerns Elizabeth Peltola fortsätter som kommunalråd i Älmhult, trots att allianskollegorna Moderaterna blev större vid kommunvalet.
Älmhult • Publicerad 13 oktober 2010
Centerns Elizabeth Peltola, till höger, fortsätter som kommunalråd i Älmhult. Bodil Hansen måste lämna posten som vice kommunalråd.
Centerns Elizabeth Peltola, till höger, fortsätter som kommunalråd i Älmhult. Bodil Hansen måste lämna posten som vice kommunalråd.Foto: Daniel Samuelsson

Att maxialliansen skulle fortsätta regera i Älmhult stod klart redan vid valnatten i september. Däremot har det varit frågetecken kring kommunalrådsposten. Vid en presskonferens under onsdagsmorgonen presenterades resultatet av de förhandlar som skett i den borgerliga alliansen.

Elizabeth Peltola kommer att fortsätta som kommunalråd ytterligare en mandatperiod. Centerpartiet behåller därmed platsen, trots att Moderaterna blev större parti vid valet. Det skilde dock bara ett fåtal röster mellan partierna och räknar man mandat i fullmäktige är de lika stora.

Moderaternas Sonja Emilsson är ny på posten som vice kommunalråd. Hon personkryssade sig förbi partiets förstanamn Bodil Hansen och det syns nu även i kommunstyrelsen. I utbyte mot kommunalrådsposten har Moderaterna också lagt beslag på flera tunga ordförandeposter. Moderater kommer att leda utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden samt miljö- och byggnämnden. En centerpartist kommer att bli ordförande i socialnämnden.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons