Annons

Postbedragare i Liatorp

Liatorpsbon Tim Bengtsson fick stå för notan när en bedragare lurade till sig fyra telefoner hos postombudet. Medan mannen fortsätter sina bedrägerier så har den drabbade lagt ut en efterlysning på nätet.
Älmhult • Publicerad 4 oktober 2012

Strax före stängning i måndags kväll kom en ung man in på Ica Nära i Liatorp för hämta ut ett paket. När han lämnade butiken hade han fyra telefoner värda ungefär 18 000 kronor med sig. Fakturan fick däremot Liatorpsbon Tim Bengtsson ta hand om.

– Han har försökt beställa en gång till i mitt namn. Han var och hämtade ut ett par paket i Killeberg i går (tisdag reds anm). Men då hade han ett annat namn, säger Tim Bengtsson.

Annons

Varför tror du han har använt just din identitet?

– Det är en bra fråga. Jag är borta på jobb ganska mycket så han har ju tillgång till min brevlåda. Jag vet inte om han har plockat något där.

Butikspersonalen som lämnade ut paketet fattade misstanke och kontaktade en vän till Tim Bengtsson. Med hjälp av butikens övervakningskamera konstaterade denne snabbt att det var en annan person på bilderna.

– Det känns inte bra. Nu har vi lärt oss en läxa, säger butiksägaren Marcus Johnsson:

– Han lyckades dra en vals om att han tappat bort sitt körkort och använde ett tillfälligt id, som vi egentligen inte ska ta emot.

Det är andra gången butiken råkar ut för paketbedragare. Tillvägagångssättet är typiskt, enligt butiksägaren. Personen kommer in när affären är lågt bemannad strax före stängning.

Marcus Johnsson tror inte att telefonbedragaren har någon möjlighet att komma undan. Bilderna visar tydligt vem det är. Dessutom har han fortsatt sin bedrägeriturné till butiker i Alvesta, Lönsboda och Osby. Personalen i Liatorp ska också ha känt igen mannen till utseendet, dock inte till namnet.

Polisen har ännu inte tittat på övervakningsfilmen. Handläggaren var ledig på onsdagen, därför kommer det att ske först tidigast i dag, enligt förundersökningsledaren Roland Petersson. Någon misstänkt har polisen därför inte i nuläget.

– Det är ju inte roligt, men det kan hända vem som helst. Det var tur att de skötte det så bra här i Liatorp, jag fick snabbt reda på det innan han kunde göra någon direkt skada på mig. Förutom att han lyckades få ut fyra telefoner, det kunde ju ha gått till kronofogden och allt, säger Tim Bengtsson.

För att få reda på bedragarens identitet har den drabbade lagt ut en efterlysning på nätet som har nått mer än 2 000 personer.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons