Annons

Ridklubb tvingas ta banklån för hästar

Älmhult Linnébygdens ridklubb tvingas nu ta ett banklån på 200 000.
Orsak: Inköp av hästar för att kunna driva ridskolan.
Älmhult • Publicerad 14 december 2011

Smålandsposten har tidigare rapporterar om ridklubbens ansträngda ekonomi och missnöje med hur Älmhults kommun fördelar bidrag till olika föreningar.

Nu tvingas alltså ridklubben också att ta ett banklån för att kunna bedriva ridskolan på ett bra sätt. Efter en genomgång av alla hästarna på anläggningen har styrelsen beslutat att det måste köpas in nya hästar. Det handlar om att inte riktigt alla av de runt tjugotalet hästar som finns idag passar för ändamålet.

Annons

– En del av hästarna är "gröna" och kan inte användas i alla sammanhang och det innebär i sin tur att de gamla trotjänarna, de stabila får jobba lite mer. För att de ska må bra behöver vi byta ut några av de som inte passar, förklarar Yvonne Jonsson, Älmhult Linnébygdens ridklubb.

Vi senaste styrelsemötet beslutade klubben därför att omedelbart ta banklån på 200 000 för att köpa nya hästar. Klubben planerar att köpa både halvblod och ponnyhästar. Klubben har runt 200 ridande elever per vecka men målet/visionen är att ha 300 per vecka inom några år.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons