Annons

Så ser Älmhult ut om tio år

Organisationen Företagarna frågade politikerna hur de tror Älmhult ser ut om tio år. Här är deras svar.
Älmhult • Publicerad 25 augusti 2010

Thomas Simonsson (fp):

– Jag hoppas vi har 20 000 invånare och att tåg stannar på varje station i kommunen. Att cykel och gångtrafik är prioriterad på Esplanaden och att trottoarerna är bredare. Jag hoppas att handelsområdet är klart och att bostadsområdet i Haganäs är påbörjat.

Annons

Monica Haider (s):

– Jag ställer mig bakom att det som Thomas säger. Det gör vi nog allihop här. Kan vi få de som jobbar här att också bosätta sig här kan vi nå 20 000 invånare. Bostadsfrågan är den viktigaste frågan av alla. Har vi inga bostäder kan vi inte växa.

Predrag Jankovic (v):

– Jag ser på framtiden med tillförsikt. Jag hoppas på ett renare och snyggare centrum och att det byggs högre och att det byggs under jord. Att precisera hur är svårt idag. Jag ska engagerar mig för att bidra till att inflyttandet och byggandet ökar.

Elizabeth Peltola (c):

– Om tio år har vi ökat befolkningstalet. Vi har för få invånare till de företag vi har idag. Har vi fler invånare ger vi möjlighet för företagen att växa. Om tio år har vi också fått bättre kommunikationer, både med tåg men också med bredband. Skolan är en viktig bit också.

Mikael Öberg (mp):

– Jag tror att Älmhult kanske växer. Det viktigaste är att hela kommunen håller samman och att det finns en infrastruktur värd namnet. Vår styrka är att vi ligger utmed stam­banan.

Dan Bülow (kd):

– Kommunikation spelar stor roll när man flyttar. Men att vi har bra skolor är central för att folk ska flytta hit. Min vision är att skolresultaten ska vara bättre och att arbetsförhållandena ska vara bättre, det finns en hel del att önska.

Annons

Bodil Hansen (m):

– Vi måste ha fler bostäder, det finns en möjlighet att utveckla Älmhult även utanför tätorten genom Pågatågstoppen. Attraktiva boenden är viktigt för att locka hit människor. Skolan är också oerhört viktigt. Gymnasieskolan ska ha en klar anknytning till näringslivet som finns i Älmhult.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons