Annons

Skatten höjs med 50 öre i Ljungby

Försäkringspengar räddar årets budget för Ljungby kommun. Men till nästa år tänker man inte längre förlita sig på det. Istället blir det en skattehöjning med 50 öre.
Älmhult • Publicerad 3 oktober 2012

Hittills under året går Ljungby kommuns samtliga förvaltningar tillsammans minus med drygt 20 miljoner kronor. Det resultatet väntas dock bli bättre när hela budgetåret räknats ihop.

I slutändan väntas Ljungbys budget nästan vara i balans, men tack vare en utbetalning av försäkringspengar kommer budgeten i stället att sluta på ett överskott med 28 miljoner kronor.

Annons

– Det som räddar vårt resultat i år är en engångsutbetalning från AFA försäkring på 27 miljoner kronor, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Wiesel.

Men även om budgeten väntas bli i balans eller nära i balans så anser kommunpolitikerna att det finns ett behov för ytterligare stabilitet och har därför i kommunstyrelsen beslutat föreslå att höja skatten med 50 öre inför nästa år.

Höjning för upp skattenivån till cirka 21,46 och väntas inbringa omkring 23,5 miljoner kronor i extra intäkter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons