Annons

Skatteskuld växer trots nya rutiner

Sedan Smålandsposten skrev om Älmhultsföretaget Café Derés ekonomiska slarv i somras så har skatteskulden växt med mer än 100 000 kronor.
Älmhult • Publicerad 15 oktober 2012

Nu är den drygt 530 000 kronor. Hälften av summan har Skatteverket bett Kronofogdemyndigheten att driva in från kaféet som har cirka 15 anställda.

I början av oktober skickade företaget in sin årsredovisning, drygt två månader försenad. Däri anmärker revisorn ännu en gång på att företaget inte sköter sina skatter och sociala avgifter. De varken redovisas, deklareras eller betalas i tid. Kaféets styrelse har brutit mot aktiebolagslagen i hanteringen.

Annons

Café Derés hade infört nya rutiner för att få betalningshanteringen på fötter, sa ägaren Jonas Petersson i slutet av sommaren. Men därefter har fakturor på mer än 140 000 kronor från åtta olika företag blivit liggande. Även i dessa fall har Kronofogden blivit kontaktad. Kaféet har bland annat låtit bli att betala fakturor från pensions- och försäkringsbolaget Fora värda drygt 100  000 kronor.

Smålandsposten har sökt kaféets ägare för en kommentar utan resultat.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons