Annons

Socialdemokraterna lovar ny idrottshall

Socialdemokraterna lovar en ny idrottshall till Friskis & Svettis. Partiet öppnar samtidigt för att bygga en boulehall i anslutning till Linnéhallen.
Älmhult • Publicerad 18 augusti 2010

Men en månad kvar till valet dammar socialdemokraterna av sin skuggbudget från början av sommaren. Partiet lovar att satsa pengar på en idrottshall till Friskis & Svettis, som enligt kommunens siffror har närmare 1?250 medlemmar. Hallen ska ligga i anslutning till Linné- hallarna och planeringsarbetet skulle kunna börja redan i höst. Men det förutsätter att socialdemokraterna i kommande val får egen majoritet eller får stöd av andra partier i fullmäktige så att de tillsammans kan bilda en majoritet.

Det var i mars i år som Smålandsposten kunde berätta att Friskis & Svettis ville ha en ny lokal. Upplägget som presenterades för kommunen var att kommunen skulle stå för bygget som uppskattas kosta mellan sju och åtta miljoner kronor.

Annons

Därefter var tanken att ett hyreskontrakt mellan föreningen och kommunen skulle tecknas. Friskis & Svettis kan tänka sig att betala omkring 800?000 kronor om året för att få vara ensamma användare av lokalen.

Det är även den här lösningen som socialdemokraterna funderar på men samtidigt håller man öppet för att föreningen även kan stå för en viss del av bygget.

-?När vi ändå gör detta vill vi även se om det går att bygga en inomhushall för boule i anslutning till hallen. Jag kan tänka mig att boulehallen kan kosta en till en och en halv miljon kronor att bygga. Om de tidigare kalkylerna stämmer kan vi tillgodose två stora grupper, Friskis & Svettis och de som spelar boule, för tio miljoner kronor, säger Ingemar Almkvist (s) som toppar socialdemokraternas lista inför kommunvalet.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons