Annons

Stöldhärvan kring båtmotorerna växer

Härvan kring de stulna båtmotorerna i Älmhult sväller. Totalt har motorer till ett värde av uppskattningsvis 150 000 kronor stulits. Dock har merparten av de stulna motorerna hittats.
Älmhult • Publicerad 13 augusti 2010

Totalt sett har omkring 20 båtmotorstölder skett i Älmhults kommun under den senaste veckan. Det handlar bland annat om områden på Näset, Gemön och Kalvsjön. Uppskattningsvis handlar det om stöldgod som är värt omkring 150 000 kronor. Men 16 av de stulna motorerna har hittats. Dels i ett skogsparti i området Möckeln och dels i ett skogsparti utanför Älmhults samhälle. En teori är att gärningsmännen har gömt stöldgodset för att vid ett senare tillfälle frakta bort det.

– Det är den tanken man får, man gör det för att minska risken för att bli upptäckt. Det känns rätt så organiserat, säger Erling Svensson, stationsbefäl vid polisen i Älmhult.

Annons

Polisen söker nu efter vittnen som har sett eller hört något som kan ha samband med stölderna som har sett i veckan. I nuläget har polisen få spår att gå på.

– Vi har inte fått in några iakttagelser överhuvudtaget. Det är lite märkligt kan jag tycka men är det i organiserad form är man rätt duktig på att veta var folk är någonstans. Det flesta stölderna har nog skett i början av veckan. De första fynden gjordes i onsdags, säger Erlings Svensson.

Polisen har kunnat spåra de flesta av ägarna till de motorer som i veckan har hittats men inte alla.

– Vi saknar ägare till fem motorer som är anträffade och som vi har här. Vi vill gärna komma i kontakt med dem, säger Erling Svensson.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons