Annons

Svårt att hitta rätt personer

Kommunen söker ersättare till två chefspositioner som blivit tomma den senaste tiden. Säkerhetschefen ser ut att kunna tillträda nästan i tid, värre är det med ny ekonomichef.
Älmhult • Publicerad 28 juli 2012

När sista ansökningsdatum passerade hade rekryteraren elva ansökningar på sitt bord. Men flera av dem kunde sorteras bort direkt och de kvarvarande räckte inte till som urval för att gå vidare, berättar kommunchef Kenneth Condrup:

– Vi vill utveckla ekonomifunktionen, så det är viktigt att vi får rätt person.

Annons

Det råder konkurrens om personer med den profil som Älmhult söker, en ekonom med erfarenhet av offentlig verksamhet. Den senaste tiden har kommunen försökt rekrytera till fyra ekonomtjänster, men har haft svårt att hitta rätt, berättar kommunchefen.

– Vi tar nya tag till hösten.

Till tjänsten som säkerhetschef finns dock flera kandidater. Fem sökande är kallade till intervju i augusti. Kenneth Condrup har gott hopp om att finna rätt person för jobbet. Kommunen har ett åtagande gentemot staten när det gäller säkerhetschefens ansvarsområde.

– Egentligen behöver vi anställa någon till den 15 september, även om jag är skeptisk till att vi klarar det i tid.

Andreas Larsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons