Annons

Tess dansstudio flyttar in hos Friskis och svettis

Efter flera års problem med att hitta bra lokaler för sin dansskola har Tess Allain hittat en lösning. Till höstterminen flyttar dansen in i Friskis och svettis nya lokaler.
Älmhult • Publicerad 19 juli 2012
Tess Allain.
Tess Allain.Foto: Johan Kristensson

– De flesta vet hur svårt jag har haft att hitta lokaler till dansen i Älmhult, eftersom jag behöver spegelsalar, säger Tess Allain.

Det har gått att vara i den hårdbokade C-salen i Linnéhallen samt inne på nattklubben Speakeasy. Men något optimal situation har det inte varit. På Speakeasy har hon till exempel fått använda mobila speglar. Därför kom erbjudandet från Friskis och svettis som en glad nyhet.

Annons

– Innan har jag fått anpassa undervisningen till lokalen. Nu kan jag göra tvärt om.

Inflyttningen sker redan till höstterminen. 13 lektioner i veckan är inplanerade. Om ännu fler dansgrupper startar så får de tryckas in mellan det ordinarie schema som Friskis och svettis har inbokat.

– De bygger ju så klart inte helt nya lokaler för att flytta på sina egna pass. Men nu har vi hittat ett bra schema som passar.

De nya lokalerna kommer att innebära en avgiftshöjning för dansarna. Från 1 000 kronor per termin till 1 100 kronor. Men enligt Tess Allain är det ingen av föreningens ungefär 300 medlemmar som reagerat negativt.

– Alla är superpositiva. Det är fortfarande billigt jämfört med Växjö och Kristianstad.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons