Annons

Tre av kommunens skolor utan rektor

Med mindre än två veckor kvar till skolstaten står Bråthults skola, Häradsbäcks skola och Ryfors skola utan rektor.
– Det är givetvis inte det mest optimala, säger Anci Stierna, grundskolechef.
Älmhult • Publicerad 10 augusti 2010

På torsdag träffas lärarna i grundskolan för att lägga upp arbetet inför kommande läsår som för elevernas del startar skolan måndagen den 23 augusti. Men lärarna på skolorna i Ryfors, Bråthult och Häradsbäck saknar en rektor att vända sig. Till följd av ändringar inom utbildningsförvaltningen står dessa tre skolor utan rektorer. Den tidigare rektorn i Ryfors, Lotta Ingvarsson, jobbar numer med uppgifter på Klöxhultsskolan och Leif Pettersson, tidigare rektor på Båthults skola och Häradsbäcks skola, är numer rektor för kulturskolan på heltid.

– Det är givetvis inte det mest optimala. Men det är ingen panik heller. Man vill givetvis ha rektorn på plats men nu ser det ut så här och vi kommer att reda ut detta, säger Anci Stierna.

Annons

Trots att det är två veckor kvar till skolstart tror Anci Stierna att det är realistiskt att ha rektorer till alla skolor innan det nya läsåret startar. Men skulle så inte bli fall är en annan lösning är att Anci Stierna och utbildningschefen, Anne Hallberg, går inte på de två posterna tillfälligt.

– Vi har dessutom de två rektorerna för de tre skolorna inom organisationen, säger Anci Stierna.

Även om det går att lösa situationen är det ingen långsiktig utväg, menar hon.

– Det är jobbigt att köra dubbelt. Jag tror inte heller att det är bra att sitta på hur många stolar som helst. Rektorsjobbet är ett tufft jobb som kräver mycket och absolut närvaro. Det kan vi inte uppnå men jag tror att vi ska hitta en lösning snabbt, det jobbar vi på, säger Anci Stierna.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons