Annons

Tre miljoner ska sparas

Älmhults socialnämnd behöver spara tre miljoner kronor för att få ihop nästa års budget.
Och om både Fixar-Elme och fler fältsekreterare ska införas handlar det om ännu mer.
Älmhult • Publicerad 30 augusti 2010

Älmhults kommunfullmäktige har beslutat om en budgetram för socialnämnden nästa år på 248,5 miljoner. När socialförvaltningen sett över kostnaderna behövs ytterligare tre miljoner. Vid socialnämndens sammanträde i förra veckan diskuterades ett antal förslag på hur det ska fixas.

Och vid sammanträdet presenterades en rad förändringar i budgeten som ger både plus och minus, både ökar och minskar kostnaderna.

Annons

Minskat antal platser på Pehr Hörbergsgården, ändrad nattbemanning på Nicklagården och avdelningen Lövängen på Nicklagården i malpåse sparar tillsammans nästan fyra miljoner.

Men på utgiftssidan finns flera nya poster som gör att det i slutändan ändå kostar en miljon mer än kommunfullmäktiges ram.

Men socialnämndens ordförande är inte oroad.

– Det förskräcker inte mig alls att hitta en miljon, säger Vidar Lundbäck, (c).

Nu har utbildningsförvaltningen fått i uppdrag att försöka hitta miljonen. Och i det liggande budgetförslaget för nästa år finns inte alls införandet av Fixar-Elme eller en utökning av fältsekreterare med.

Det finns inga politiska beslut om varken Fixar-Elme eller fältsekreterare men behoven finns, menar, Lundbäck. Att införa Fixar-Elme har diskuterats och det skulle kosta cirka 250 000 kronor. Ytterligare fältsekreterare beräknas kosta cirka 500 000 kronor.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons