Annons

Tummen ned för Diggiloo på Älmekulla

Kändisturnén Diggiloo som når Älmhult i sommar får inte hållas på Älmekulla idrottsplats.
– Det är definitivt inte ett lämpligt område, säger Bengt Petterson, teknisk chef.
Älmhult • Publicerad 13 januari 2012
Per Faeltenborg.
Per Faeltenborg.Foto: 
Bengt Pettersson.
Bengt Pettersson.Foto: 

Sommarens väntade publiksuccé Diggiloo med artister som Markoolio, Charlotte Perrelli, Magnus Carlsson, Lasse Holm, Lotta Brohmé med flera och som i sommar når Älmhult har stött på patrull. I annonserna står det att platsen är Älmekulla.

– Vi har fått frågan från arrangörerna om det går att vara på Älmekulla, säger Bengt Pettersson, teknisk chef på Älmhults kommun, som dock gör tummen ned.

Annons

– Det är definitivt inte ett lämpligt område med tanke på att det är ett vattenskyddsområde.

Idrottsplatsen ligger mitt i ett för Älmhultsborna mycket viktigt vattenskyddsområde. Kanske händer ingenting, menar tekniske chefen, men det är ändå en risk han inte är villig att ta.

– Vi vill inte ha in maskiner i närheten som har olja eller drivmedel i sig eller på sig. När vi själva ska upp där lägger vi ut skydd, besiktigar maskinerna och så vidare.

Bengt Pettersson tror dock inte att arrangörerna, det vill säga kommunen, Växande Älmhult, Handelsplats Älmhult och Ikea, är besvikna.

– Nej, jag har inte hört några höga ord. De inser nog också konsekvenserna. De tycker nog att det är synd bara. De letar vidare.

Per Faeltenborg på Handelsplats Älmhult, en av arrangörerna, säger att han inte fått intrycket av att det skulle vara blankt nej från tekniska förvaltningen.

– Jag skulle hellre föra den diskussionen med de ansvariga än med pressen. Just nu har vi haft juluppehåll, jag vet inte var pucken ligger.

Har ni någon ny plats på gång?

– Det finns en plan, men jag vill inte diskutera alternativet förrän det är helt kört. Och det upplever jag inte att det är.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons