Annons

Turister kan få använda båtramp

Båtklubben Näset är positiv till att låta turister få tillgång till den omdiskuterade båtrampen via exempelvis en sms-tjänst. Men ger också förslag på allmänna förbättringar av området till kommunen.
Älmhult • Publicerad 11 november 2014

Icke-medlemmars tillgång till båtrampen vid Båtklubben Näset i södra Möckeln har blivit en långdragen och infekterad fråga. Det har länge funnits önskemål från turister att få tillgång till en ramp. Men den vid Näset är låst och båtklubben har hittills velat fortsätta ha det så eftersom medlemmarna är oroliga för stölder.

Samtidigt har Älmhults kommun ett intresse av att göra en ramp tillgänglig för turister. I en skrivelse föreslår kommunens kris- och säkerhetssamordnare Marcus Holmqvist att Båtklubben Näsets ramp används, men kompletteras med säkerhetshöjande åtgärder. Bland annat kameraövervakning, ökad belysning, nedtagning av träd och elektronisk öppning av bommen. På så vis skulle det bli möjligt att öppna bommen via exempelvis sms.

Annons

Båtklubben Näset har nu svarat på förslaget. Styrelsen anser att kamera­övervakning och elektronisk öppning av bom kan bibehålla säkerheten men förenkla tillträdet för icke­medlemmar.

Men ökad tillgänglighet ställer också högre krav på underhållet, anser styrelsen och vill se ett ”genomarbetat förslag” på hur elektronisk öppning skulle kunna ge ”ekonomisk återbäring” till båtklubben.

Dessutom föreslår styrelsen att kommunen bekostar en rörelsestyrd strålkastare och att kommunens underhåll av vägen ner till båtklubben ses över.

Såväl kommunen som båtklubben menar nu att diskussionen är god och att en tillgängligare ramp kan finnas på plats till säsongen 2015.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons